About Me

Find me on Facebook | Follow me on Twitter | Send me an email  
roddy-bg My name is Radostina Georgieva, "Roddy".
I live in California.
I enjoy travelling, reading books, listening to music, going to the movies.
I am constantly looking for ways to challenge myself, learn, and grow.

Navigation

My Websites

ЧОВЕК ТРЯБВА ДА Е много ядосан, за да пише по една тема цели два пъти, но ето че се случва. След като веднъж вече хвърлихме едно пълно с впечатления око на неизбежния в битието ни феномен "дебела жена" и какво да правим с нея (De Bello Bulgarico, е45), се замислих за едно от най-големите лицемерия на днешното глобално мислене - че хората били различни и всеки бил красив по своему.

Тези приказки категорично са едно голямо лайно в устата на същия този лустросан, смален, глобализиран и самоподреждащ се свят. На тях дължим факта, че чисто човешките различни категории за красиво и грозно се опитват да се напъхат в тясната ръкавица на категорията "различно". А тя не стига, че е тясна, ами е и изродена - има само един пръст, само едно разклонение за палеца, който е щръкнал нагоре и показва колко е окей да си различен - примерно да си неук, дебел, неориентиран, черен, жена или източноевропеец. Адски удобна ръкавица - стига да не искаш да покажеш на света нещо друго, освен че всичко е окей. Според тази концепция гореизредените явно са длъжни да се харесват каквито са и да си останат гореизредени по същия начин.

РАЗЛИЧНОСТИТЕ Ако погледнем отблизо която и да е от гореизредените различности, ще забележим, че тя е проста част от нещо, което на запад се нарича self-comfort. Ако си черен сред бели, ако си жена сред мъже - няма начин да не се чувстваш различно. Но именно тук трябва де се прави разликата - има неща, който не можеш да промениш, следователно трябва де се гордееш с тях. Така правят негрите, а жените се опитват да им подражават. Има обаче и неща, които можеш, имаш правото и тайно искаш да промениш - неща като това да си дебел, неук, неориентиран или източноевропеец в лошия смисъл на думата. Най-лесно променимата различност от всички като че ли е първата (още "наднормен", "едър", "пълен", "закръглен" и т.н. - все по-учтиви изрази за същото). А ти си си дебел(а). Много дебел(а). Имаш ли нужда от тест, за да го схванеш? Сигурно имаш: Колко женски списания се продават, пълни предимно с диети и подобни чекии? Колко уреда за отслабване ти рекламират на ден? Колко препарати се предлагат в карета по вестниците? Чрез листовки, брошури, вложки, кино-реклами, радио-спотове колко пъти на ден ти се внушава, че можеш да ядеш без страх от напълняване, газове, стомашен дискомфорт? Колко струва липосукциото? Колко пъти си си късал улични обяви тип "отслабване веднага чрез преяждане - нов метод Шин-Чуй" или "12 килограма за 30 дни" плюс телефон? Още въпроси? Излез на улицата - няма слаб мъж над 35 и слаба жена тип "финес" над 30 години. Само американците са по-дебели от славяните, но те поне не ядат баницата с хляб. И имат по-добър PR, когато става дума за американски прелести в сравнение с балканските такива.

ДЕБЕЛИНАТА НОСИ НЕЩАСТИЕ Опитът някой приятен човек да ти каже, че дебелото е красиво, трябва да ти даде храна за размисъл - този човек те уважава дори такъв, какъвто си. Лошото е, че ти няма как да се уважаваш - особено с 4-те килограма несмляно червено месо в стомашно-чревния тракт. Слабите девойки от егоист са в заговор срещу теб - те ще ти кажат, че дебелото е красиво, но когато излезеш на улицата и те нарекат "дебела свиня", опитай се да убедиш агресора, че в егоист мислят като теб - че дебелото е красиво. Не, дебелото е грозно, както е грозно акнето, космите между гърдите при жената, космите в носа на мъжа, шкембето и при двата пола (при мъжа една идея по-поносимо), хернията, пародонтозата, брадавицата, щръкнала от носа, мензисът и подобни. Тлъстините, запасите по твоето тяло всъщност, не са мистика, която те обрича на сдухване. Те обаче са нещо лично, хипериндивидуално, което ти пречи в най-елементарно социално отношение. Ако си бил дебел някога, а сега си слаб, то веднага ще успееш да потвърдиш четирите основни момента, когато дебелината носи нещастие:

1. НЕ МОЖЕШ ДА СИ НАМЕРИШ РАБОТА Отречи го, ако можеш - колко пъти във фирмата е идвала някаква дебелана и колко пъти е успявала да бъде наета? Дебелината е затворен кръг - седи човекът като в чиния и когато окончателно осъзнае, че не може да бъде красив, постепенно си пуска мустаци, веждите му стават рошави, няма пари за скъп roll-on, дрехите му се подуват и стават на торби, а погледът постепенно се превръща в триизмерна смешна анимация на тема колко е несправедлив светът към различните. Има и симпатични дебелани, които не се отпускат и придават поне на лицата си приятен вид - но това действие изисква много повече психологически усилия при дебелата жена, отколкото при слабата. Затова и не се случва често. Идва дебелата, ама много дебелата жена, с леко мазна косица, без подчертани очи, без финия нюанс на червилото върху устните, просто дебела жена без грим - и казва: търся си работа, знам английски, руски, френски, немски и малко берберски, мога да правя на компютър разни неща, имам идеи за вашия бизнес, нямам семейство, ще се отдам напълно на работата си така, че и шефовете ми, и клиентите на фирмата да забогатеят неимоверно. Тя отговаря на всички търсени характеристики за наемане - обаче незнайно защо й казват "ние ще ви се обадим". Ако светът беше една идея по-справедлив, интервюиращият щеше да й каже направо "Вие сте чудесно момиче и, предполага се, добър работник, но аз нямам никакво намерение да Ви взема на работа, защото си просто една дебела свиня, която едва ли може да се движи бързо - поне толкова бързо, колко ми трябва на мен, когато жените в моя офис вършат работа или поне чукат шефовете и колегите си. Това е, разкарай се, дебела свиньо, не ми губи времето".

2. НЕ МОЖЕШ ДА СИ НАМЕРИШ ГАДЖЕ О, това вече е ужас, особено за жените. В тази ситуация, примерно купон, на който всеки все ще намери нещо пияно за ебане, дебелата жена отново не чува истината за себе си. Но адски добре чува смеха на мъжете и шума, породен от комуникацията за нейна сметка. В разборите на един такъв купон, когато мъжете се хвалят кой какво е успял да натисне и коя какво е казала, дебелата жена е просто част от декора: Мъж1: А онаа ме фана за кура по едно време, ти каам... Ха-ха-ха! Мъж2: Коя онаа бе - с циците или с дънките? Мъж3: Не бе, колега, онаа русата дет дойде с онаа другата, онаа дебелата свинкя бе, не се ли сещаш... Ха-ха-ха! Дебелото е равно на не-секс, колкото и да ви се иска обратното. Напълнелите мъже трябва наистина да имат доста кинти, за да чукат онова с-нищо-не-отличаващо се парче жена на 19 от Хасково, което вчера са ебали без пари едни много слаби студенти. Интересен е фактът (и непроучен) дали дебелите жени с пари правят такива неща. Сигурно, но рядко. Дори алкохолът не помага. Защото ако мъж си позволи да натиска дебела жена, на разбора всеки ще му се смее. Когато един мъж чука дебело момиче, това означава в голяма степен, че не може да си намери свястно, сиреч слабо. Ерго - дебелото е грозно в сексуално отношение. То е или компромис, или перверзия.

3. ДЕБЕЛОТО Е ПЕРВЕРЗИЯ Нормалният вкус в сексуалността е младо момиче без нито един излишен килограм. За останалите предпочитания има специални предложения - секс с животни, секс с камшици, секс с мъже, секс с надуваема жена (90-60-80), секс с часовник с кукувичка - продължавйте по стелажите и ще намерите вашия секс, ако леко сте извратени, в което принципно няма лошо. Някъде там в дъното на планетарния магазин за секс има артикул, който не се ползва толкова, колкото примерно секс с надуваема жена (90-60-80). Това е сексът с дебела, истинска жена. Много рядко мъж се обажда на сутеньор и му казва, искам три путки, обаче яки, копеле - всички да са над 100 кила, иначе ще ме загубиш като клиент. Не обвинявайте мъжете в мейнстрийм - повечето мъже биха били нормални сексуално, ако жените не им правеха тъпи номера. Мъжете са класифицирали в мъжкия си свят дебелата жена като извращение, което е дори по-неразбираемо от хомосексуализма. Ми като е гарга, да е рошава, ако ще чукаме жени - поне да са слаби и руси. Другото е компромис.

4. ДЕБЕЛОТО НЕ Е ПРИРОДОСЪОБРАЗНО Дебелината като болест е характерна само за човека - животните напълняват само по време на бременност или когато са домашни и скопени. Няма дебел лъв, леопард, заек, орел (не, представє си само дебел орел). Слонът, с който често сравняват дебелите хора, няма и грам подкожна тлъстина - всичко е маса, която трябва да се носи сама, иначе ще рухне. Животните, трупащи тлъстина, са северните, чиято цел е да се стоплят и запасят, докато не им е започнал любовният период. Защото за него всички са във форма - отслабнали и игриви. Човекът, отрупан с излишъци, яде свръх-възможностите си. Тъпченето е негова втора социална природа, която понякога надделява над желанието за секс, дори над желанието да се напиеш с приятели. Колко пъти, когато си имал успешен тежък ден, си се награждавал сам с едно мазно пиле на грил, от онези маринованите, които се топят в устата, или пък с най-холестериновата пица в целия свят? И с колко човека раздели вечерята си? С нито един. Колко пъти си имал неуспешен тежък ден и пак си се утешавал с пиле, само че друго пиле, не това от оня ден? Иди в завод за пилета и виж - заради теб нещастните жълти същества живеят на конвейер, ръгат им храна и хормони през тръба, която не им излиза от гърлото и след месец клетката им се е придвижила до другия край на цеха, където му клъцват главата на пилето, мариноват му подутото телце и го слагат на шиш през задника та до шийката. Няма значение дали обичаш дебели жени или не - проблемът е другаде. Дай шанс на пилето да живее, да тича и да може да избяга от теб, човешко прасе. Дали ако си 113 кила, ще успееш да хванеш кокошка в заграден двор? Ще успееш, кура ми ще успееш.

5. СМЕШНО Е Смешно е да си дебел - много по-смешно от това по революционен начин да защитиш правото на свободен живот за бройлерите. Сигурно има чар, много дискретен чар в това да си сумист. Но сложи ръка на сърце и си признай - ако знаеше от самото начало, че сумистите никога, ама никога през живота си нямат шанс да чукат балерина - щеше ли да станеш сумист? Нямаше, не лъжи. Защото в живота на мъжа има един момент, когато нещата стават различни - това е когато се наведеш и не можеш да си вържеш връзките на обувките самичък. Сумтиш, усукваш се, пъшкаш, задъхваш се. Гадно е. Повечето мъже го изпитват и пазят тайна, че се опитват да отслабнат заради това. Но повечето мъже у нас, за радост или за съжаление, карат жените си да им връзват връзките на обувките. Все едно са бременни.

С една дума - отслабни. Защото слабостта наистина е сила